Θάνατος λουόμενου στο Βόλο - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους στην Πάτρα

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία ''ΣΟΥΤΡΑΛΙ'' Αγριάς του Δήμου Βόλου, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Στη σύλληψη ενός 34χρονου προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του Ν. 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ''BRAT'', κατά την επιβίβαση του 34χρονου σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο που θα αναχωρούσε από τον λιμένα Πειραιά, βρέθηκε να κατέχει στην εσωτερική πλευρά του παντελονιού του, μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης. Σε περαιτέρω έλεγχο στη χειραποσκευή του ανωτέρω, βρέθηκε μια πλαστική συσκευασία με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 97,6 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από τον ιδιοκτήτη - κυβερνήτη του Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους ''NEXTRA'' σημαίας Παναμά, ότι προσέκρουσε στο κρηπίδωμα του βόρειου λιμένα Πάτρας, με τρεις (03) επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών επί του σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NEXTRA'', μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες