Θάνατος λουόμενου στο Ηράκλειο – Θάνατος επιβάτιδος Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλονιά - Προσωρινή δυσλειτουργία Ε/Γ – Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Μύκονο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΓΟΥΡΝΩΝ» Ηρακλείου, 67χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, για έντονη αδιαθεσία 88χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος, ενώ το σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ν. Βαρδιάνων Κεφαλληνίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα από ξηράς καθώς και σωστικό ταχύπλοο σκάφος επιχείρησης Θ.Μ.Α. της περιοχής.

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 88χρονη από τον κυβερνήτη του σωστικού, του παραπλέοντος Ε/Γ – Τ/Ρ και του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ με χρήση απινιδωτή, ενώ μεταφέρθηκε αρχικά στην παραλία «ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ» Αργοστολίου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση, όπου απογευματινές ώρες κατέληξε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου «ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 12580, ότι κατά τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό τους λιμένες Πάρου, Ίου και Θήρας με 719 επιβάτες, 18 Ι.Χ. και 2 Δ/Κ, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία, πιθανώς από αναρρόφηση ξένου αντικειμένου στις δεξιές αναρροφήσεις των συστημάτων πρόωσης του πλοίου.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι ν. Μυκόνου, όπου του απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους, ενώ μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί το πλοίο απέπλευσε προς ολοκλήρωση του δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-89χρονης, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης Κεφαληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-45χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες