Θάνατος λουόμενου στο Ηράκλειο - Αποβίβαση ασθενή από Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίο στην Κέρκυρα - Ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους στην Κύθνο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα - Διακομιδές ασθενών

AIII ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.jpg
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από παραλία στη Χερσόνησο, 63χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Ιατρικό Κέντρο Μαλίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι 33χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ" Ν.Κ. 890, ένοιωσε αδιαθεσία και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μετά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον λιμένα ν. Κέρκυρας, προερχόμενο από λιμένα ν. Παξών, ο 33χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, για περαιτέρω εξετάσεις.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για την ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους, το οποίο βρισκόταν στην πλωτή εξέδρα στον λιμένα ''ΜΕΡΙΧΑ'' ν. Κύθνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του Τ/Χ σκάφους ''ΛΕΝΑ'' Λ. Ελευσίνας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, με τη μέριμνα του οποίου το ''ΛΕΝΑ'' πρόκειται να ανελκυστεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλέους στην περιοχή ''ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ'' ν. Σαλαμίνας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω όχημα εκτράπηκε της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα, σε βάθος νερού περί τα 20 με 30 εκατοστά, ενώ ο 21χρονος ημεδαπός οδηγός και η 22χρονη ημεδαπή συνοδηγός εξήλθαν από το όχημα, καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΑΤΤΙΚΟΝ'' για προληπτικές εξετάσεις, ενώ το όχημα ανασύρθηκε με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονου, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ'' Ν.Π. 7126,

-59χρονης και 64χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ''ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ'' ν. Λέρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56.

Σχετικές εικόνες