Θάνατος λουόμενου στο Ηράκλειο Κρήτης - Παροχή συνδρομής σε κολυμβητή στη ν.Θάσο - Μηχανική βλάβη ερασιτεχνικού σκάφους στη Ν. Μηχανιώνα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ” Ηρακλείου ν. Κρήτης, 47χρονος αλλοδαπός.

Στον 47χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, για περιστατικό αγνοούμενου 38χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος είχε μεταβεί για λήψη θαλασσίου λουτρού, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ” ν. Θάσου, και έκτοτε αγνοούταν.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το εκμισθούμενο σκάφος “ΕΚΤΩΡ 5” Σ.Κ. 272 Α'.

Το “ΕΚΤΩΡ 5” εντόπισε τον ανωτέρω αγνοούμενο σε βραχώδη ακτή στη ν. Παναγία, τον περισυνέλεξε και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία “ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ”, καλά στην υγεία του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για περιστατικό ακυβερνησίας του ΕΡ/ΚΟΥ-Τ/Χ σκάφους ''Μ.Α.Γ.ΕΙ.ΚΩ'' Τ.Θ. 1534, λόγω μηχανικής βλάβης με δυο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό ναυτικό μίλι από το αλιευτικό καταφύγιο Αγγελοχωρίου Ν. Μηχανιώνας.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παράλληλα απέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Σ. Θ. 708 Α' προς παροχή συνδρομής.

Το ''Μ.Α.Γ.ΕΙ.ΚΩ'' εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το παραπάνω Ε/Π-Α/Κ στο αλιευτικό καταφύγιο Αγγελοχωρίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για τροχαίο ατύχημα, επί της οδού Αργοναυτών εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, 45χρονου αλλοδαπού χειριστή ελαφριού προσωπικού ηλεκτρικού οχήματος (Ε.Π.Η.Ο.), με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ'όπου και εξήλθε, ενώ σε διενεργηθείσα αλκοολομέτρηση, βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 45χρονος για παράβαση των άρθρων 42 παρ.7Γ του Ν.2696/1999 και 290Α παρ.1 εδαφ.(Α) του Π.Κ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49χρονης, από τον όρμο “ΠΕΥΚΟ” ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73 και

-63χρονης από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56.

Σχετικές εικόνες