Θάνατος λουομένου στο Ηράκλειο - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στο Βόλο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Πόρτο Κάγιο

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας "ΜΟΝΟΝΑΥΤΗ" Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, 62χρονος αλλοδαπός.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, καθώς και του αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου.

Συγκεκριμένα, σε τελωνειακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον περίβολο Τελωνείου Βόλου, διαπιστώθηκε, ότι ο οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Γυθείου και Νεάπολης Βοιών, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή, του ιστιοφόρου σκάφους ''ΤΑΜΑΤΙΑ'' σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πόρτο Κάγιο Δήμου Ανατολικής Μάνης, σε απόσταση 10 μ. από την ακτή.

Για την περιοχή απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το αλιευτικό σκάφος ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ'' Ν. Γυθείου 11 και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το ''ΤΑΜΑΤΙΑ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ατόμων ή να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Γυθείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.