Θάνατος λουόμενου στο Καβούρι Πύργου Ηλείας - Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στους Οθωνούς – Διακομιδή ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 90χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή του Καβουρίου του Πύργου Ηλείας.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.
*****
Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους σημαίας Νήσων Μάρσαλ λόγω μηχανικής βλάβης, με δώδεκα επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Οθωνών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε την ανωτέρω Θ/Γ, ενώ στο σημείο βρισκόταν ήδη ένα παραπλέον Θ/Γ, προς παροχή συνδρομής.

Το Θ/Γ σκάφος με τη συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του παραπλέοντος, οδηγήθηκε με ασφάλεια πλησίον της μαρίνας του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, τέθηκε σε λειτουργία η δεύτερη μηχανή του και κατέπλευσε αυτοδύναμα στην ανωτέρω μαρίνα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους της ανωτέρω Θ/Γ, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-20χρονου και 36χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032 και

-65χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25.

Σχετικές εικόνες