Θάνατος λουόμενου στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής - Εκδήλωση πυρκαγιάς και βύθιση σκάφους στη Ζάκυνθο - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Ύδρα - Ακυβερνησία σκάφους στη Χερσόνησο ν. Κρήτης - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ¨ Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, 81χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου, για πυρκαγιά σε ιδιωτικό σκάφος, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κλιμάτι ν. Ζακύνθου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν Περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

Οι επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από έτερο παραπλέον σκάφος, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή, καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική, για προληπτικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από πυροσβεστικές δυνάμεις, πλησίον της ακτής, το εν λόγω σκάφος παρασύρθηκε και εντέλει βυθίστηκε, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Βολιμών του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, για περιστατικό εισροής υδάτων σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Πολωνίας, στην θαλάσσια περιοχή κόλπου ν. Ύδρας, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ (Θ/Τ) σκάφος, προς παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω Ι/Φ εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στην ανωτέρω περιοχή με τον μοναδικό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του. Κατόπιν απάντλησης υδάτων με ιδία μέσα και προσωρινής αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης, κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα ν. Πόρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, για περιστατικό ακυβερνησίας εκμισθούμενου σκάφους Ελληνικής σημαίας, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ανισσαρά Χερσονήσου ν. Κρήτης.

Για την περιοχή απέπλευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες μετεπιβιβάσθηκαν στο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χερσονήσου.

Το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από παραπλέον ιδιωτικό σκάφος στον λιμένα Χερσονήσου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-92χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” N. ΤΗΝΟΥ 25,

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” N. ΝΑΞΟΥ 53,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” N. Π. 10032,

-77χρονης, από τον λιμένα Αγκιστρίου ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες