Θάνατος λουόμενου στο Παράλιο Άστρος - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σέριφο - Μηχανική βλάβη Ι/Δ σκάφους στην Λευκάδα - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη την 14.08.2023 - Σύλληψη δύο ατόμων στην Κάρπαθο

AIII RAFNAR
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την παραλία ¨ΠΟΡΤΕΣ¨ Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, 74χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από πλήρωμα ασθενοφόρου και από ναυαγοσώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Μάλτας, με 14 συνολικά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο Συκαμιάς ν. Σερίφου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος να έχει προσαράξει σε ξέρα στην ανωτέρω περιοχή, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε αυτοδύναμα και με ασφάλεια σε παρακείμενο όρμο, ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου στην παραλία ¨ΣΥΚΑΜΙΑ¨.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη δεν διαπιστώθηκε ρήγμα στη γάστρα του Ι/Φ σκάφους, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου του Λιμεναρχείου Σύρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, ιδιωτικού πνευστού μηχανοκίνητου σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με πέντε συνολικά επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής ν. Λευκάδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφη θαλασσίων μέσων αναψυχής (Θ.Μ.Α), όπου εντόπισαν το ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το Ι/Δ σκάφος ρυμουλκήθηκε από σκάφος Θ.Μ.Α. και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Βασιλικής, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω ιδιωτικού σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη 47χρονης ημεδαπής για καπνικά προϊόντα στην Μυτιλήνη την 14.08.2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων εξακοσίων επτά ευρώ και εξήντα επτά λεπτών (2.607,67€).

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 28 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα ¨ΠΗΓΑΔΙΩΝ¨ ν. Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από τον λιμένα Ρόδου, βρέθηκε ο 23χρονος να κατέχει επτά γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, ενώ ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Σχετικές εικόνες