Θάνατος λουόμενου στο Ρέθυμνο - Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στην Πάτρα - Ακυβερνησία Ι/Φ στο Λαύριο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Νάξο - Διακομιδές ασθενών

πατρα
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΔΕΛΙΑΝΟΥ ΚΑΜΠΟΥ” Δήμου Ρεθύμνου, 57χρονος αλλοδαπός.

Αρχικά, στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 52 και 55 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες την 22-07-2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πάτρας, για παράβαση του νόμου 4139/13 ¨περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος έφερε εντός σακιδίου, μία χάρτινη συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους σαράντα τριών γραμμαρίων (43γρ.) και μία συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους δεκατεσσάρων γραμμαρίων (14γρ.), ενώ στις αποσκευές της 55χρονης βρέθηκε ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και ο μεταλλικός τρίφτης.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Παλαιάς Φώκαιας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Ι/Φ “ΣΕΙΡΙΟΣ” Ν.Π. 7588, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Πάτροκλος.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος “ΣΗ ΣΟΣ 1” , ενώ ενημερώθηκαν τα ρυμουλκά της περιοχής. Το ανωτέρω Ι/Φ εντοπίστηκε από το ιδιωτικό σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του “ΣΗ ΣΟΣ 1” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΕΙΡΙΟΣ”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “GREEN SELENE” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νησίδας “ΔΡΙΜΑ”.

Άμεσα, τέθηκαν σε ετοιμότητα δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ” Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΥ 599 και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” N.N. 39, όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος και περισυνέλεξαν τους επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ”, το “GREEN SELENE” προσέδεσε με ασφάλεια στην μαρίνα Κουφονησίου.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονου από το λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001 και

-89χρονης από το λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-67χρονης από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53

-58χρονης από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες