Θάνατος λουόμενου στον Πλαταμώνα - Θάνατος επιβάτιδας Κ/Ζ πλοίου στην Κέρκυρα - Τραυματισμός ναυτικού Δ/Ξ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά - Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμη Κεφαλληνίας -

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ακτής Νέων Πόρων, 60χρονος αλλοδαπός.

Ο εν λόγω άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου Πιερίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον ναυτικό πράκτορα Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, ότι 79χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα απεβίωσε αιφνιδίως απογευματινές ώρες χθες, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω από τον λιμένα ¨ΜΕΣΣΙΝΑ¨ Ιταλίας προς την Κέρκυρα.

Με τον κατάπλου του Κ/Ζ στο λιμάνι της Κέρκυρας, η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) σε Δ/Ξ πλοίο, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω ναυτικός γλίστρησε κατεβαίνοντας τη σκάλα εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με λάντζα στον οικείο λιμένα, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΑΧΕΠΑ¨.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Ξαβερίου (πύλη Ε12) του λιμένα Πειραιά, όταν 81χρονος αλλοδαπός, τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί σε ταξί.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος, το έθεσε σε κίνηση χωρίς να έχει επιβιβασθεί ο 81χρονος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να χτυπήσει στο δεξί άνω και κάτω άκρο. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο εν λόγω οδηγός ταξί, για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. ¨σωματική βλάβη από αμέλεια¨.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, από τον Ύπαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο βρισκόταν εν πλω από τον λιμένα Πάτρας προς τον λιμένα Σάμης, ότι 25χρονος επιβάτης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Ο ανωτέρω αρχικά εξετάσθηκε από επιβάτη με ιδιότητα ιατρού και με τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, με τρεις (03) επιβαίνοντες, με ερασιτεχνικό σκάφος, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ¨ ν. Σαλαμίνας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνοδεία του οποίου το μεν Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ¨ΒΟΥΡΚΑΡΙ¨ ν. Σαλαμίνας, και το δε ερασιτεχνικό σκάφος μετέβη με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΙΑΣ ΚΛΑΜΠ¨, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, πραγματοποιήθηκε η άρση του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032 και

-58χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΟΦΙΑ Κ¨ Ν.Π. 12295.

Σχετικές εικόνες