Θάνατος λουόμενου στον Πλαταμώνα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''Ν. ΠΟΡΩΝ'' Πιερίας, 59χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, η ύπαρξη βαθουλώματος στην αριστερή πλευρά, πλησίον της γραμμής φόρτωσης, του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' Ν.Π. 12061, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία απόπλου με προορισμό τον λιμένα Μαρμαρίου με 80 επιβάτες, 25 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 02 δίκυκλα και 05 φορτηγά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο πλους.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 32, 32 και 23 ετών, καθώς και του 64χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν βραδινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και οχήματος X-RAY VAN της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

Σχετικές εικόνες