Θάνατος λουόμενου στον Ωρωπό - Ακυβερνησία Ι/Φ σκαφών στην Πάτμο και στην Κέρκυρα - Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη Σαλαμίνα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ'' Ωρωπού Αττικής, 92χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους σημαίας Η.Π.Α., λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Πάτμου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από Θ/Γ - Α/Ψ σκάφος και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια ιδιώτης δύτης διαπίστωσε την απώλεια πτερυγίου της προπέλας του Ι/Φ σκάφους, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αρμόδιο φορέα.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους σημαίας Γερμανίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κέρκυρας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε με ιδία μέσα και με ασφάλεια στη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από τον κυβερνήτη Ε/Γ - Α/Ψ - Τ/Χ σκάφους σημαίας Ελληνικής, ότι παρουσιάστηκε εισροή υδάτων, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΕΛΗΝΙΩΝ''.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το Ε/Γ - Α/Ψ - Τ/Χ σκάφος κατέπλευσε με ιδία μέσα και με ασφάλεια στη μαρίνα Ζέας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-42χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα ''ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ'' ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-31χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και

-25χρονου, από τον λιμένα ν. Δονούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες