Θάνατος λουόμενου στους Αγίους Θεοδώρους - Προσάραξη Ι/Δ σκάφους στις Σπέτσες - Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Προσάραξη Ε/Π – Τ/Ρ - Ι/Φ σκάφους στη Θάσο - Διακομιδές ασθενών

AII 616
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Αγίων Θεοδώρων Ν. Κορινθίας, 84χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για προσάραξη σκάφους στην βραχώδη περιοχή παλαιού λιμένα ν. Σπετσών.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο, το ιδιωτικό σκάφος ''ZEPPELIN'' σημαίας Ιταλίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι βγήκαν στη στεριά καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο σκάφος, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε το τοπικό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα υλικά/μέσα απορρύπανσης και προσωπικό, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ZEPPELIN'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν.Π. 10603, για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής, στη θαλάσσια περιοχή 0.5 ν.μ. έξωθεν του νέου λιμένα ν. Κέρκυρας.

Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Κέρκυρας με προορισμό τον λιμένα ''ΓΑΪΟΥ'' ν. Παξών με 87 επιβάτες, κατέπλευσε με συμβατική πλεύση και με ασφάλεια στο νέο λιμένα ν. Κέρκυρας, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ'', μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης από επιθεωρητή ΤΚΕΠ και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, για προσάραξη Ε/Π - Τ/Ρ - Ι/Φ σκάφους σε αβαθή, στην είσοδο του λιμένα Λιναριών ν. Θάσου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-57χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-42χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64,

-31χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-19χρονου και 28χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-15χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-63χρονου και 79χρονου, από τον λιμένα ν. Χάλκης στον λιμένα ''ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ'' ν. Ρόδου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-64χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες