Θάνατος λουόμενου στους Λιβανάτες - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα Λευκάδας- Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΣΧΟΙΝΙΑ» Λιβανάτων Φθιώτιδας, 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για Ι/Φ σκάφος σημαίας Βελγίου σε δυσχερή θέση, λόγω εισροής υδάτων, έξω από τον λιμένα Συβότων ν. Λευκάδας, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Τ/Χ σκάφος, προς παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω ταχύπλοο ρυμούλκησε το εν λόγω ιστιοφόρο, με τη συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Συβότων ν. Λευκάδας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης αποκατάστασης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κάλυμνου προς τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 04χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες