Θάνατος λουόμενων στη Λέσβο και την Αγιά Λάρισας - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Α/Κ σκάφους στο Φανάρι Ροδόπης - Διακομιδή ασθενούς

ynanp_
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Χαραμίδας ν. Λέσβου, άνδρας περίπου 75-80 ετών με λουτρική περιβολή σκούρου χρώματος, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ” του Δήμου Αγιάς Ν. Λάρισας, 75χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 51χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ''RHAPSODY OF THE SEAS'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 51χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Λάντζα “ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Χ” Ν.Θ. 36 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα εξωτερικού.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Φαναρίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, για εισροή υδάτων λόγω αναρρόφησης θαλάσσιου ύδατος από λάστιχο αντλίας, σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Φαναρίου Ν. Ροδόπης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πραγματοποιήθηκε πλήρης απάντληση των υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την ολοκλήρωση της επιθεώρησης του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62, 71χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες