Θάνατος λουόμενων στη Λέσβο και την Καβάλα - Θάνατος ημεδαπού στην Καβάλα - Θάνατος λουόμενων στη Φθιώτιδα και την Κέρκυρα - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη αλλοδαπού στον Πόρο -

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Γαβαθά” Άντισσας ν. Λέσβου, 78χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Παληό” Καβάλας, 64χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για ύπαρξη 72χρονου ημεδαπού σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, στο υπό ιδιοκτησίας του ερασιτεχνικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο σε προβλήτα πλησίον της Ιχθυόσκαλας Δημοσίου Καβάλας.

Ο ανωτέρω ημεδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Ν. Φθιώτιδας, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ἉΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ” ν. Κέρκυρας, 67χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για περιστατικό δυσλειτουργίας της δεξιάς κύριας μηχανής του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Αλεξανδρούπολης με προορισμό τους λιμένες Σαμοθράκης και Μύρινας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ”, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του, απογευματινές ώρες σήμερα, προς συνέχιση εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Στη σύλληψη ενός 73χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρου, για παράβαση των άρθρων 273 του Π.Κ. (κοινώς επικίνδυνη βλάβη) και 378 του Π.Κ. (φθορά ξένης ιδιοκτησίας) του Ν. 4619/2019 (ΦΕΚ 95 Α'), στην περιοχή έμπροσθεν Αρχαιολογικού Μουσείου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη για πρόκληση βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδατος της ν. Πόρου που εφάπτεται στον λιμένα, με αποτέλεσμα μεγάλη διαρροή ύδατος εντός της θάλασσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με έναν 19χρονο οδηγό συγκρούστηκε με έτερο δίκυκλο όχημα με έναν 72χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 19χρονου.

Ο εν λόγω τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών προς περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-28χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Σίκινου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62,

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-47χρονου και 58χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-31χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες