Θάνατος λουόμενων στην Αταλάντη και στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στη Κέρκυρα - Συλλήψεις ατόμων στη Χαλκίδα - Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Αταλάντης ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 85χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή Κυανής Ακτής Λιβανάτων Φθιώτιδας. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκάλας Καλλονής Λέσβου ότι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 57χρονη αλλοδαπή με λουτρική περιβολή, στην παραλία Σκάλας Καλλονής. Στην 57χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χτες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/13 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 37χρονο, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από Ηγουμενίτσα στο λιμάνι της Κέρκυρας, εντοπίστηκαν στη κατοχή του τρεις (03) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους δέκα (10) γραμμαρίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Χαλκίδας προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) ανηλίκων ηλικίας 12 και 13 ετών, για παράβαση του άρθρου 42 (Απόπειρα), του άρθρου 45 (Συναυτουργία) και του άρθρου 380 του Π.Κ. (Ληστεία), ενώ ο 13χρονος συνελήφθη επιπλέον για παράβαση του άρθρου 308 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες των ανηλίκων, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 360 του Π.Κ. (Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου).

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πόρου για μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους με έξι (06) επιβαίνοντες, εντός του διαύλου Πόρου. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι με τη συνδρομή της Ε/Γ- Λάντζας «ΤΖΟΝ ΝΑΚΗΣ» Ν.Π. 22, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-04χρονου, από το λιμάνι Μέριχα Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-76χρονου, από το λιμάνι Αντικυθήρων στο λιμάνι της Σούδας Χανίων, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,

-19χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Ν. Πειραιά 10301

-52χρονης, από το λιμάνι Αντικυθήρων στο λιμάνι Κολυμβαρίου Χανίων, με το Τ/Ρ-Ε/Π «WHALE TALE» Ν.Π. 8666

-77χρονου, από το λιμάνι Φρυ Κάσου στο λιμάνι Πηγαδιών Καρπάθου με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.Κ. 02

Σχετικές εικόνες