Θάνατος λουόμενων στην Βάρκιζα και στον Πλαταμώνα-Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στον Πειραιά-Παροχή συνδρομής σε χειριστή SUP στο Ναύπλιο-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά-Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς στη Ζάκυνθο

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης, ότι τις απογευματινές ώρες χθες, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία 70χρονη ημεδαπή, από την παραλία της Βάρκιζας. Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨ της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πλαταμώνα ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 71χρονη ημεδαπή, από την παραλία Νέων Πόρων Πιερίας. Αρχικά, στη 71χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Τζελέπη, για τον θάνατο ενός 64χρονου αλλοδαπού επιβάτη κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μπαχάμες, το οποίο ελλιμενίζεται στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, για την ύπαρξη ενός χειριστή SUP σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αρβανιτιάς, με κατεύθυνση προς τον όρμο ¨ΝΕΡΑΚΙ¨.

Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ αναχώρησαν επίσης προς παροχή συνδρομής ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος ¨ΑΙΝ¨ Τ.Ν. 316.

Το περιπολικό σκάφος εντόπισε τον 29χρονο, καλά στην υγεία του, σε βραχώδες σημείο και αφού τον περισυνέλεξε, τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ναυπλίου. Στη συνέχεια, ο 29χρονος μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου για προληπτικούς λόγους, ενώ από τη Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ¨ΦΟΙΒΟΣ¨ Ν.Π. 11317, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε εκατόν τριάντα τρεις (133) επιβάτες, είκοσι τρία (23) Ε.Ι.Χ., έξι (06) Φ/Γ, έξι (06) Δ/Κ και ένα (01) Λ/Φ. Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΦΟΙΒΟΣ¨, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν ένα δίκυκλο όχημα με έναν 35χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 28χρονος αλλοδαπός. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο 35χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου ¨ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ¨, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Επίσης, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν ένα Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε μια 24χρονη παρέσυρε έναν 62χρονο αλλοδαπό. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο 62χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου ¨ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ¨, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί τις προανακρίσεις, συνελήφθησαν ο 28χρονος και η 24χρονη.

Σχετικές εικόνες