Θάνατος λουόμενων στην Πιερία και στην Πρέβεζα – Σύλληψη δύο ημεδαπών στη Λευκάδα – Προσάραξη σκάφους στην Κεφαλληνία

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πλαταμώνα ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 63χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ” Πιερίας. Αρχικά, στον 63χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΛΩΝΑΚΙ” Πρέβεζας. Αρχικά, στον ανωτέρω άνδρα, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λευκάδας δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 37 ετών, για παράβαση του Ν. 1300/1982 (ΦΕΚ 129Α) “Μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της ζωοκλοπής και ζωοκτονίας”, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4711/2020 “Αδικήματα ζωοκλοπής, ιχθυοκλοπής, ζωοκτονίας και ιχθυοκτονίας”, σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/1970 (ΦΕΚ 27Α ) και του άρθρου 374 του Π.Κ. “Διακεκριμένη κλοπή”.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Λευκάδας για κλοπή ιχθύων σε εξέλιξη από δύο υποβρύχιους αλιείς στις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργιας στη θαλάσσια περιοχή “Πογωνίας” Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με ιδιωτικό σκάφος καθώς και στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν εντός της θάλασσας ο 40χρονος και εκτός της θάλασσας ο 37χρονος και συνελήφθησαν. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία, και δεκατέσσερα (14) τεμάχια ιχθύων του είδους τσιπούρα συνολικού βάρους τριάντα δύο (32) κιλών τα οποία αποδόθηκαν στην ιχθυοκαλλιέργεια.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας για την προσάραξη ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π–Τ/Ρ) σκάφους με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Τσεχίας) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας “ΞΙ” και “ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑΣ” Παλικής. Αμέσως στην περιοχή μετέβη το ταχύπλοο (Τ/Χ) “ΑΝΕΜΟΣ” T.A. 161, για παροχή συνδρομή εφόσον απαιτηθεί. Προσπάθειες αποκόλλησης του σκάφους θα πραγματοποιηθούν τις πρωινές ώρες σήμερα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

Σχετικές εικόνες