Θάνατος λουομένων στην Χίο στην Ιεράπετρα και στην Κατερίνη – Τροχαίο ατύχημα στο Κερατσίνι – Σύλληψη Πλοιάρχου και ιδιοκτήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στον Κορινθιακό κόλπο – Διακομιδές ασθενών

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΜΕΤΟΧΙ” Σιδηρούντας ν. Χίου, 78χρονος ημεδαπός.

Αρχικά, στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του αγροτικού Ιατρείου Βολισσού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμυλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΠΕΛΕΓΡΙΝΑ” Όρμου νήσου Χρυσής, Ιεράπετρας Κρήτης, 83χρονος αλλοδαπός.

Αρχικά, στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΟΡΙΝΟΣ” Πιερίας, 77χρονη αλλοδαπή.

Αρχικά, στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, μεταξύ Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό 30χρονο και δίκυκλου οχήματος, με οδηγό έτερο 30χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, για διενέργεια εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους προέβησαν στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, διότι, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εισήλθε στον οικείο λιμένα με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας έντονο κυματισμό και ηχώντας παρατεταμένα την κόρνα άνευ αιτίας.

Συνελήφθη επίσης ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, διότι κατά την προσαγωγή του στο Λιμενικό Τμήμα, εξύβρισε και απείλησε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σε αλκοτέστ που του διενεργήθηκε, βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενήργησε την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μεσολογγίου, Αιγίου και Ναυπάκτου από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης Ι/Φ σκάφους σημαίας Γαλλίας, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, πλησίον ν. Τριζονιών στον Κορινθιακό κόλπο.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Λάντζα “ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΙ” Ν.Ι. 34, το οποίο εντόπισε το ως άνω Ι/Φ και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Τριζονιών.

Από τη Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-62χρονης, από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ.,

-21χρονης και 40χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745 και

-60χρονου, από τον λιμένα ν. Κέας στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες