Θάνατος λουόμενων στον Ωρωπό και στην Κω – Έρευνες και εντοπισμός 16χρονης ημεδαπής στην Κατερίνη – Ακυβερνησία σκάφους στο Γαλαξίδι – Ελαφρύς τραυματισμός επιβαίνοντα εκμισθούμενου σκάφους και σύλληψη του κυβερνήτη του στη Λευκάδα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας ότι ένας 66χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Μαρκόπουλου. Ο 66χρονος μεταφέρθηκε με ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Ωρωπού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω ότι ένας 69χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή ¨Λάμπη¨. Ο 69χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Κω που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ότι μία 16χρονη ημεδαπή αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής Πιερίας, μπροστά από παιδική χαρά, όπου βρισκόταν με τα συγγενικά της πρόσωπα.

Αμέσως για το σημείο αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής. Η 16χρονη εντοπίστηκε από στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ., που συνέδραμαν από ξηράς, να περπατάει σε κοντινή απόσταση στην ακτή. Η ανήλικη αφού εξετάσθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρέθηκε καλά στην υγεία της, δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε περαιτέρω νοσοκομειακή περίθαλψη και παραδόθηκε στους οικείους της.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας, για ένα ακυβέρνητο σκάφος με πέντε (05) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Λεμονιάς στον Πάνορμο Φωκίδας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής. Ένα ιδιωτικό σκάφος περισυνέλεξε τους πέντε επιβαίνοντες, όλους καλά στην υγεία τους, και τους μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά, ενώ έτερο ιδιωτικό σκάφος ρυμούλκησε το ακυβέρνητο σκάφος στο λιμάνι του Πανόρμου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας προέβησαν στη σύλληψη ενός 44χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. ¨Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών¨. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ως κυβερνήτης και ιδιοκτήτης ενός επαγγελματικού εκμισθούμενου ταχύπλοου (Ε/Π-Τ/Χ) σκάφους, το οποίο έπλεε με επτά (07) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου Καλάμου και του Μεγανησίου Λευκάδας, πραγματοποίησε, κατά δήλωση ενός 34χρονου ημεδαπού εκ των επιβαινόντων, επικίνδυνους χειρισμούς με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 34χρονου στον δεξί αγκώνα. Ο 34χρονος δήλωσε ότι δεν χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Νυδρίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν.Σ. ,

-71χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-βρέφους, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-44χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΑ» Ν.Π. 12397.

Σχετικές εικόνες