Θάνατος μέλους πληρώματος Θ/Γ σκάφους στην Μύρινα – Βύθιση επαγγελματικού σκάφους στη ν. Κεφαλληνία – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Καβάλα

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, ότι Θ/Γ σκάφος Ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμένα Μύρινας ν. Λήμνου, παρασύρθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσέκρουσε σε δύο Ι/Φ σκάφη, τα οποία ήταν πλαγιοδετημένα εντός του λιμένα Μύρινας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος στο οποίο 49χρονος, μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναυτόπαις),δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, όπου διενεργήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και πραγματοποιήθηκε χρήση αυτόματου απινιδωτή. Στη συνέχεια ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στα ανωτέρω σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για περιστατικό βύθισης επαγγελματικού- εκμισθούμενου σκάφους, με τρείς (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ¨ ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο ιδιωτικά σκάφη, προς παροχή συνδρομής.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αργοστολίου, ενώ δήλωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος πρόκειται να ανελκυσθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Ελευθέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού (αντιαρματική νάρκη), στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨ΚΑΡΥΑΝΗ¨ Παγγαίου Καβάλας.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πυρομαχικό, εντοπίστηκε σε βραχώδη βυθό παραπλεύρως του αλιευτικού καταφυγίου σε βάθος περίπου δύο (02) μέτρων και σε απόσταση περίπου είκοσι πέντε (25) μέτρων από την ακτή, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση εκτεταμένης οξείδωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Σχετικές εικόνες