Θάνατος ναυτικού εντός Φ/Γ πλοίου στο Ρέθυμνο – Εντοπισμός αγνοούμενου χειριστή σκάφους τύπου (LAZER) στην Επανομή - Εντοπισμός 31 αλλοδαπών στην Κάλυμνο - Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 43 αλλοδαπών στη Γαύδο -

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου από το ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου «ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.Ρ. 08, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι του Ρεθύμνου, ότι ο 53χρονος Πλοίαρχος του πλοίου βρέθηκε από μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του στην καμπίνα του. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε το θάνατό του 53χρονου, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης, της Νέας Μηχανιώνας και των Νέων Μουδανιών, ότι αγνοείται ένας 22χρονος ημεδαπός χειριστής σκάφους τύπου (LAZER), ο οποίος είχε αποπλεύσει τις απογευματινές ώρες χθες από το λιμάνι της Επανομής για προπόνηση προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης έρευνας και διάσωσης. Ξεκίνησαν οι έρευνες προς τον εντοπισμό του 22χρονου, με τη συμμετοχή ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δυο (02) ερασιτεχνικών σκαφών καθώς και μίας ομάδας εθελοντών από τη στεριά. Ο 22χρονος εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ¨Άκρα¨ Επανομής έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Στην συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου για την ύπαρξη αλλοδαπών ατόμων στη νήσο Καλόλιμνο. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε 31 αλλοδαπούς (11 άνδρες, 5 γυναίκες και 15 ανήλικοι) και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου. Ένα ανήλικο παιδί, συνοδευόμενο από την μητέρα του, μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλύμνου.

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την περιοχή “BODRUM” της Τουρκίας, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους αφού τους αποβίβασε, απέπλευσε με προορισμό τις τουρκικές ακτές. Οι αλλοδαποί κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 3ν.μ. νοτιοδυτικά της Γαύδου τις πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 27 ετών, ως οι διακινητές των υπόλοιπων. Οι δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προέβησαν στη σύλληψη δυο αλλοδαπών ηλικίας 22 και 33 ετών, στο λιμάνι του Πειραιά, για παράβαση του Ν.3386/05 «Περί αλλοδαπών», του άρθρου 216 του Π.Κ. ¨Πλαστογραφία¨ και του άρθρου 217 του Π.Κ. ¨Πλαστογραφία πιστοποιητικών¨. Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου έξω από ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο το οποίο θα εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, βρέθηκαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες