Θάνατος ναυτικού σε πλοίο σημαίας Παλάου στη Χαλκίδα – Θάνατοι ανδρών στο Κατάκολο και στα Πολιτικά Ευβοίας – Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στη ν. Τήνο – Προσάραξη Καταμαράν σκάφους σημαίας Ιταλίας στη ν. Κύθνο

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για θάνατο 70χρονου αλλοδαπού ναυτικού, ειδικότητας μάγειρα, επί Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο νότιο λιμένα Χαλκίδας.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός της καμπίνας του. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 70χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αλκυώνας Κατάκολου, 77χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Ευβοίας, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Τήνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ύπαρξη Τ/Χ σκάφους σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Αγίου Πέτρου ν.Τήνου, με έναν επιβαίνοντα.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25.

Το ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ στον λιμένα ν.Τήνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κύθνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη καταμαράν σκάφους σημαίας Ιταλίας, στην θαλάσσια περιοχή της Κολώνας ν.Κύθνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το καταμαράν και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ» Ν.Σύρου 892 και το Α/Κ «ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ» Ν.Σύρου 1132 στον λιμένα Μέριχα Κύθνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την Λιμενική Αρχή Κύθνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του καταμαράν μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες