Θάνατος ναυτικού στην Κίμωλο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στον λιμένα Μαντουδίου - Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στον Πόρο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Ιεράπετρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π.10638, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία φόρτωσης οχημάτων στον λιμένα Κιμώλου, ότι 65χρονος μέλος πληρώματος του πλοίου, ειδικότητας Γ' Μηχανικού, ένιωσε αδιαθεσία και έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου, όπου διαπίστωσε τον θάνατό του, ενώ στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στη ν. Μήλο και παρελήφθη από Γραφείο Τελετών.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κιμώλου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ'' Ν.Χανίων 29, για μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 6,8 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Κέρκυρας.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πάτρας προς τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Ανκόνα Ιταλίας, με 362 επιβάτες και 149 οχήματα, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, επί του πλοίου επιβιβάστηκαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στη σύμπλεξη στη Νο. 2 εκ του αριστερού ζεύγους κύρια μηχανή στον αριστερό άξονα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Μαντουδίου, για προσάραξη του Φ/Γ “AKAYLAR II” σημαίας Τουρκίας, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στην θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Κυμασίου Μαντουδίου Εύβοιας, σε απόσταση περίπου 40 μ. από την ακτογραμμή.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί έλεγχος των υφάλων του ανωτέρω πλοίου από ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για μερική εισροή υδάτων στο πρυμναίο μέρος του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΤΟΥΙΝ ΠΡΑΪΝΤ” Ν.Π,11697, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον λιμένα Πόρου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ιδιώτη δύτη, πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων και στη συνέχεια διακοπή εισροής, ενώ τοποθετήθηκε περιμετρικά του σκάφους πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π., ότι το πλοίο υπέστη υλικές ζημιές στον λιμένα Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, ενώ το ανωτέρω πλοίο ήταν πλαγιοδετημένο στον οικείο λιμένα, άνευ επιβατών, κατά τη διαδικασία χειρισμών πλαγιοδέτησης έτερου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, έσπασε μια βάση στήριξης δύο σωσιβίων σχεδίων ρίψης του “ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SHENGEN.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, για ανεύρεση όπλου από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” ν. Κεφαλληνίας, σε απόσταση περίπου δύο (02) μέτρων από την ακτή.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβαν το όπλο, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν περίστροφο και είχε οξειδωθεί.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργείται η προανάκριση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις περαιτέρω ενέργειές τους.