Θάνατος ναυτικού στο Ηράκλειο - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο Φ/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας, το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο στην προβλήτα VI του οικείου λιμένα, ότι μέλος πληρώματος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της θάλασσας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, όπου εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του άνδρα, η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Πρόκειται για 67χρονο αλλοδαπό ναυτικό (ειδικότητας ναύτη). Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου την Κυριακή 26-02-2023 δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας, για λόγους ασφαλείας εν όψει διεξαγωγής εκδηλώσεων ''ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023'' στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας Χαλκίδας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ” Ν.Π.11234

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-43χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες