Θάνατος ναυτικού στον Πειραιά – Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Κέρκυρα – Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Ρ πλοίο εν πλω – Αλιευτικός έλεγχος στην Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

ΟΣΤΡΑΚΑ
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για απώλεια αισθήσεων 53χρονου αλλοδαπού ναυτικού και ενόσω ο ίδιος ετοιμαζόταν προς επιβίβαση στο πλοίο.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Στην σύλληψη ενός 62χρονου ημεδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας στον λιμένα Κέρκυρας, για παράβαση του Ν. 4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν στον 62χρονο, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή ομάδας Κ-9, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριάντα έξι γραμμαρίων (36gr).

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η οποία θα αποσταλεί στη Χημική Υπηρεσία Κέρκυρας προς εξέταση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, για βλάβη (ύπαρξη περιορισμένης έκτασης διαρροής ελαίου στην αντλία του εφεδρικού πηδαλίου) του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Ρ ''JOY STAR'' Ν.Λ.12525, με 14 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, κατά την διάρκεια εκτέλεσης εγκεκριμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πάτμου, προς τους λιμένες Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, Πυθαγορείου Σάμου και επιστροφή.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε και το Ε/Γ-Τ/Ρ-ΛΑΝΤΖΑ “ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 14. Το πλοίο αποκατέστησε την βλάβη με ιδία μέσα, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λειψών, με μειωμένη ταχύτητα.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΡΟΔΙΕΣ” Χαλκίδας, εντοπίστηκε ένας 56χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος είχε αλιεύσει, τρία κιλά (3kg) όστρακα του είδους ''ΚΥΔΩΝΙ'', κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 (Γ) Π.Δ. 373/85 (ΦΕΚ 131Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-86χρονης από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-81χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες