Αδιαθεσία αλλοδαπού ναυτικού σε Φ/Γ πλοίο στο Ρέθυμνο - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στο Ηράκλειο - Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στη Ραφήνα -

ναρκωτικα ηρακλειο φωτο
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ότι ένας 26χρονος αλλοδαπός ναυτικός (ειδικότητας ναύτη) ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του στο αμπάρι εντός φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Ο 26χρονος εξήλθε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και πήρε εξιτήριο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπή ναυτικός (ειδικότητας δόκιμου μηχανής) τραυματίστηκε καθώς κατέβαινε τις σκάλες του γκαράζ Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι Πειραιά.

Η ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας ¨Ασκληπειό¨ για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, διενεργήθηκε έλεγχος στον αποβιβασθεντα 23χρονο, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ουσιών K9 “ΜΑΣΚ” και βρέθηκαν στην κατοχή του, μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη, μικτού βάρους 158,6 γραμμαρίων καθώς και ένας μεταλλικός θρυμματιστής, με υπολείμματα.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 23χρονου, όπου βρέθηκαν ένα πακέτο τσιγάρων με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, καθαρού βάρους 0,4 γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης καθαρού βάρους 0,1 γραμμαρίων έκαστη καθώς και ένας πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας για την ύπαρξη χειριστή ιστιοσανίδας σε κίνδυνο, στην θαλάσσια περιοχή 0,3 ν.μ. νοτιοανατολικά της μαρίνας Αρτέμιδος.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα καθώς και ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο περισυνέλεξε και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αρτέμιδος τον ημεδαπό χειριστή ιστιοσανίδας, καλά στην υγεία του.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού για κατοχή είκοσι έξι (26) πακέτων λαθραίων τσιγάρων στην Χίο, τις πρωινές ώρες σήμερα, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των εκατόν πέντε ευρώ και είκοσι ένα λεπτών (105,21 €).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι των Ψαρών στο λιμάνι των Μεστών Χίου, με το Ρ/Κ ''ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Χ. 259, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες