Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου - Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ'' Ν.Π. 12119, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο οικείο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Επί του πλοίου επέβαιναν διακόσιοι είκοσι οκτώ (228) επιβάτες, ογδόντα δύο (82) μέλη πληρώματος, εξήντα τρία (63) Ι.Χ.Ε. οχήματα, είκοσι επτά (27) Φ/Γ οχήματα και έξι (06) δίκυκλα.

Το ανωτέρω πλοίο, αρχικά αγκυροβόλησε εντός του θαλάσσιου κόλπου “ΙΞΙΑΣ”, ενώ κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και στη συνέχεια απέπλευσε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος, ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας Β' εκπαιδευόμενου σπουδαστή μηχανής) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου το οποίο βρίσκεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη κατάβασή του από την εσωτερική σκάλα του γκαράζ οχημάτων προς το χώρο του μηχανοστασίου παραπάτησε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο ημεδαπός μεταφέρθηκε με Ι.Χ. όχημα σε ιδιωτική κλινική, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών:

-84χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΙΡΗ Χ'' Ν.Π. 12292,

-47χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Ν. 62.,

-23 μηνών αγοριού και 55χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Ν. 62,

-102χρονης, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ- ΜΗΧ/ΤΑ “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ” Ν. Σάμου 358 και

- 47χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες