Αεροδιακομιδή ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Μηχανική βλάβη σκάφους στη Σαλαμίνα - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    


Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 37χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (Ανθυποπλοίαρχος) Φ/Γ πλοίου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νότια ν. Χίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο παρέλαβε τον 37χρονο και τον μετέφερε στον Αερολιμένα Χίου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ».

*****

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για περιστατικό μηχανικής βλάβης σε σκάφος το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην κόκκινη παραλία της Κακής Βίγλας Σαλαμίνας, με έναν επιβαίνοντα.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ακυβέρνητο σκάφος στην περιοχή Φλωρεντία των Αμπελακίων Σαλαμίνας.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-57χρονου, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ “ΝΙΚΟΣ” Ν.Α. 113,

-3,5 ετών αγόρι, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το ιδιωτικό μέσο “ΣΗ ΣΟΣ 1” Τ.Λ. 325,

-5 ετών κορίτσι, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-27χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-98χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και

-54χρονου, από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553.


Σχετικές εικόνες