Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στην Αίγινα - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στην Κόρινθο - Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και πλημμελή φύλαξη όπλου στον Πειραιά - Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς στη Ζάκυνθο

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ''LEGEND'' Ν.Σ.150, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Άκρα Τούρλου, με έντεκα (11) επιβαίνοντες.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” Ν.Π.9356 όπου διαπιστώθηκε ότι οι επτά (07) επιβαίνοντες είχαν μετεπιβιβαστεί σε ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Πειραιά, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν επί του Θ/Γ σκάφους, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το ''LEGEND'' ρυμουλκήθηκε από το “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” στο αγκυροβόλιο του λιμένα Αίγινας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LEGEND'', μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για περιστατικό αγνοούμενου 75χρονου ερασιτέχνη αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για αλιεία με μηχανοκίνητο πνευστό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη λίμνη Βουλιαγμένης Κορινθίας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Το σκάφος με τον 75χρονο, καλά στην υγεία του, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Κιάτου, από το Α/Κ-Π/Κ σκάφος “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ” Ν.Κ. 173, το οποίο τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στον λιμένα Κιάτου. Ακολούθως, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης και στη συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, από όπου και εξήλθε.
*****

Στη σύλληψη ενός 78χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράνομη οπλοκατοχή και πλημμελή φύλαξη όπλου.

Συγκεκριμένα, ο 78χρονος προσήλθε στην ανωτέρω Λιμενική Αρχή και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για κλοπή του ιδιωτικού του όπλου, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η άδεια οπλοφορίας που έφερε, είχε λήξει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω άδεια.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 32χρονο, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 53χρονο αλλοδαπό.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 32χρονου, ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ”, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Επίσης, Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου, από το οποίο προκλήθηκε πτώση των αναβατών δίκυκλου οχήματος.

Από την πτώση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 28χρονου αλλοδαπού οδηγού και της 28χρονης αλλοδαπής συνεπιβάτιδας, οι οποίοι στη συνέχεια διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ”, όπου και παραμένουν για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.