Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στην Πάτμο – Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Κίμωλο – Αποβίβαση επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα - Παροχή συνδρομής σε κολυμβητές στη Σητεία – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτμου για ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους σημαίας Τουρκίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Πάτμου.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615 και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής. Το θαλαμηγό ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ρ/Κ πλοίο, με τη συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Σκάλας Πάτμου, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους, για τον τραυματισμό 55χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύκληρου) στο αριστερό άνω άκρο, ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή «ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑ» ν. Πολυαίγου.

Στον εν λόγω ναυτικό προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα, ενώ μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μήλου και στη συνέχεια με Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο στον Πειραιά, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας από ναυτιλιακό πράκτορα, ότι αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μπαχάμες, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις,

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σητείας, για ύπαρξη τριών (03) κολυμβητών σε δυσχερή θέση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ» Σητείας ν. Κρήτης.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., φουσκωτό σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι πάνω σε μικρή βραχονησίδα του όρμου «ΑΚΡΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ», πλησίον της ακτής, από όπου περισυλλέγησαν με ασφάλεια από το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Στη συνέχεια, μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σητείας, χωρίς να χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-5χρονου αγοριού, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Α/Ψ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

-87χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα Μανδρακίου ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-39χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και

-3χρονου αγοριού, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες