Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στη Χίο και Ι/Φ σκάφους στην Τήνο - Τραυματισμός αλλοδαπής στη Σίφνο – Διάσωση ημεδαπής στο Ναύπλιο – Ανεύρεση όπλου στην Αίγινα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στη Χίο και Ι/Φ σκάφους στην Τήνο - Τραυματισμός αλλοδαπής στη Σίφνο – Διάσωση ημεδαπής στο Ναύπλιο – Ανεύρεση όπλου στην Αίγινα - Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Χίου και Ψαρών, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Α/Κ σκάφους «ΜΙΧΑΛΗΣ Β» Ν.Χ. 239, λόγω μηχανικής βλάβης, με πέντε (05) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια ν. Ψαρών.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν Ρ/Κ πλοίο και Λάντζα, ενώ για την περιοχή απέπλευσαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο σημείο επίσης έσπευσε το Α/Κ “ΜΑΡΙΑ Β” Ν. Χ. 294 με τη συνδρομή του οποίου το «ΜΙΧΑΛΗΣ Β» ρυμουλκήθηκε, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Μεστών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Μεστών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Α/Κ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους «ΛΑΘΡΥ» Ν.Θ. 771, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. βόρεια ν. Τήνου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ.25 με τη συνδρομή του οποίου το «ΛΑΘΡΥ» ρυμουλκήθηκε, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Τήνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι Τ/Χ σκάφος (βοηθητικό σε Ε/Π-Τ/Ρ), ενώ έπλεε εντός του όρμου Βαθύ ν. Σίφνου προκάλεσε τον τραυματισμό 47χρονης αλλοδαπής λουόμενης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο όχημα με τον ιατρό του νησιού και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην τραυματία, η 47χρονη αποχώρησε για το κατάλυμα της χωρίς να μεταβεί στο τοπικό ιατρείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 52χρονος χειριστής του ταχύπλοου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου για εντοπισμό λουόμενης, η οποία δεν μπορούσε να προσεγγίσει στη ξηρά στην περιοχή ΝΕΡΑΚΙ Ναυπλίου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν για παροχή συνδρομής οι επαγγελματίες της περιοχής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, ενώ στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π σκάφος «ΑΙΝ» Τ.Ν. 183, στο οποίο επέβαινε ναυαγοσώστης.

Η 33χρονη εντοπίστηκε σε δύσβατη παραλία και με την συνδρομή του ναυαγοσώστη περισυνελέχθηκε από το ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στη Νοσηλευτική μονάδα Ναυπλίου για παροχή ιατρικής βοήθειας .

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για ανεύρεση πυροβόλου όπλου από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ” ν. Αίγινας.

Ανωτέρω όπλο, μικρού μεγέθους, χωρίς σφαίρες και γεμιστήρα,, εντοπίστηκε στη θάλασσα, δύο (02) μέτρα από την ακτή και παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να αποσταλεί το όπλο στο αρμόδιο Τμήμα Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση .

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.., 10χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες