Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στον Πειραιά - Σύγκρουση σκαφών στη Νικήτη Χαλκιδικής - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Κάλαμο Αττικής - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Μήλο - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου σημαίας Λιβερίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Πειραιά, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία, με τη συνδρομή των οποίων ρυμουλκήθηκε το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο στη ράδα Πειραιά, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέου Μαρμαρά, για σύγκρουση Ε/Γ - Α/Ψ σκάφους ελληνικής σημαίας με Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΚΑΣΤΡΙ¨ Νικήτης Σιθωνίας.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στην αριστερή πλευρά του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τα ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στην μαρίνα Νικήτης Σιθωνίας, όπου προσέδεσαν με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, για προσάραξη ερασιτεχνικού Ι/Φ σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΚΩΝΑ” Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής, με επτά (07) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισε το σκάφος προσαραγμένο, έχοντας δεξιά κλίση, σε απόσταση περίπου πέντε μέτρα (5μ.) από την ακτή, χωρίς επιβαίνοντες.

Οι εν λόγω επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν, με το βοηθητικό σκάφος (TENDER) του ιστιοφόρου, με ασφάλεια στην ακτή, προτού αυτό προσαράξει.

Στη συνέχεια, για το σημείο αναχώρησε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Σκάλας Ωρωπού, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου και Κιμώλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κιμώλου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης από αμφότερες Λιμενικές Αρχές, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα Α/Κ σκάφος και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, προς παροχή συνδρομής.

Για την περιοχή αναχώρησε το ανωτέρω Α/Κ σκάφος, το οποίο εντόπισε το εν λόγω ιστιοφόρο να πλέει αυτοδύναμα με τη χρήση των ιστίων και του εφεδρικού πηδαλίου και το συνόδευσε στην μαρίνα Αδάμαντα Μήλου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι αλλοδαπή επιβάτιδα Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μάλτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η ανωτέρω μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, πρόκειται να αποπλεύσει προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με προορισμό τον λιμένα Βαλέτας.

Σχετικές εικόνες