Ακυβερνησία ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Σύρο - Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΟΓ-ΚΑΤ πλοίου στη Σύρο

ΥΝΑΝΠ_3.original
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους με όνομα “SELUDON II” Ν.Π. 10466, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σύρου και ν. Κύθνου, με οκτώ επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ Β” Ν.Π. 8178, όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ το “SELUDON II” συνοδευόμενο από το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ Β” κατέπλευσε στο λιμένα ν. Σύρου.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SELUDON II” μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ “CALDERA VISTA” σημαίας Κύπρου για δυσλειτουργία μηχανισμού πηδαλίου και μηχανισμού πρόωσης σε αριστερή εξωτερική μηχανή.

Ωστόσο, το “CALDERA VISTA” βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα ν. Σύρου, κατά την διαδικασία μεθόρμισης προς τον επιβατηγό λιμένα για την επιβίβαση επιβατών και οχημάτων προς εκτέλεση δρομολογίου για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασία-Θήρα-Ανάφη. Επί του πλοίου επέβαιναν ενενήντα δυο (92) επιβάτες, επτά (07) Ι.Χ. και δυο (02) δίκυκλα, ενώ εξήλθαν αυτού και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CALDERA VISTA” και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους.

Σχετικές εικόνες