Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στο Ρέθυμνο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά – Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Άρθρου 24 του Ν. 4830/2021 - Αλιευτικοί έλεγχοι στο Αλιβέρι Ευβοίας και στη Χαλκίδα -

ΠΛΣ
Share:    

Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στο Ρέθυμνο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά – Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Άρθρου 24 του Ν. 4830/2021 - Αλιευτικοί έλεγχοι στο Αλιβέρι Ευβοίας και στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία στο Ε/Ρ σκάφος ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν. Ελευσίνας 291, στην θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. περίπου βορειοδυτικά του λιμένα Ρεθύμνου ν. Κρήτης, με δυο επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το σκάφος και τους επιβαίνοντες του, καθώς και το Ρ/Κ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ'' Ν. Ρόδου 248, προς παροχή συνδρομής. Στην συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ'' και προσέδεσε με ασφάλεια στον ανατολικό λιμένα Ρεθύμνου, με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' μέχρι την αποκατάσταση ζημιάς και την επιθεώρησή του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 38, 25 και 26 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος και ο 26χρονος αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τη συνέργεια του 38χρονου , ο οποίος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό των ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή της πύλης Ε1 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, όταν Φ/Γ όχημα με οδηγό έναν 49χρονο, παρέσυρε μία 72χρονη πεζή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε στέλεχος του ΕΚΑΒ με δίκυκλο όχημα όπου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην 72χρονη , ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Ά Λιμενικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη ενός 78χρονου ημεδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 4830/2021.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι κακοποίησε ζώο επί της παραλιακής οδού Αγίου Σπυρίδωνος Πρέβεζας.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλιβερίου, στη θαλάσσια περιοχή Κοκκίνα Αλμυροποτάμου, εντοπίστηκε ημεδαπός αλιέας να έχει διενεργήσει παράνομη υποβρύχια αλιεία οστράκων του είδους “ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ”, από την ακτή, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε σάκο βάρους περίπου δεκαπέντε (15) κιλών.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε και καταστράφηκε κατά τα προβλεπόμενα, η ανωτέρω ποσότητα οστράκων.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην παραλία πλησίον Αρχαίου λιμένα Ανθήδωνος Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε 51χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει εκατόν είκοσι (120) άτομα αχινών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονος από το λιμένα ν. Ύδρας στο Μετόχι Αργολίδας με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΛΕΝΗ” Ν. Υ. 987,

-76χρονου από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα ν. Λέρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν. Λ. 56 και

-68χρονου από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ" εντοπίστηκε νεκρή, στην περιοχή Μέλανη Ξυλόβρυσης δήμου νότιου Πηλίου.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες