Ακυβερνησία Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στην Επανομή και Τ/Χ σκάφους στη Σαλαμίνα - Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στη Χίο - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για ακυβερνησία Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους "ΑΘΗΝΑ'' Σ.Θ. 4490, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό ν.μ. νότια του λιμένα Επανομής Θεσσαλονίκης.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε δίκτυο εθελοντών. Ο κυβερνήτης του σκάφους ζήτησε συνδρομή κάνοντας χρήση φωτοβολίδας χειρός, από παραπλέον ερασιτεχνικό σκάφος, το οποίο ρυμούλκησε το "ΑΘΗΝΑ" στον λιμένα Επανομής. Οι επιβαίνοντες δήλωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους "ΑΡΕΤΟΥΣΑ" ΛΠ. 6304 Β΄, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή κακής βίγλας Σαλαμίνας, περίπου ένα ν.μ από την ακτή.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε το "ΑΡΕΤΟΥΣΑ" καθώς και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στον όρμο κακής Βίγλας, με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους "ΕΝ ΠΛΩ" Τ.Π. 2416 Β΄.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Αιγαίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 57χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 68χρονος.

Από το τροχαίο, τραυματίστηκε ελαφρά η συνεπιβάτιδα του δίκυκλου οχήματος, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και στο δίκυκλο όχημα. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ" για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γαυρίου, για τραυματισμό επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ "ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ" Ν.Π. 9939, μετά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω αλλοδαπή, κατά την άνοδο της στο πλοίο, χρησιμοποιώντας την κυλιόμενη κλίμακα, απώλεσε την ισορροπία της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αριστερού ώμου.

Άμεσα της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Γαυρίου, η ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο για περαιτέρω έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 47 και 18 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία στερούνταν θεώρησης εισόδου σε έδαφος ΣΕΝΓΚΕΝ, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Επίσης, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 40, 31 και 24 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία στερούνταν θεώρησης εισόδου σε έδαφος ΣΕΝΓΚΕΝ, με σκοπό να μεταβούν παράνομα σε νησί εντός της χώρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, 86χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.