Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στην Πάτρα - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Καλαμάτα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Άγιο Νικόλαο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ'' Σ.Π. 1382, λόγω αποκόλλησης της προπέλας του, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον μαρίνας Τερψιθέας Πάτρας.

Στην περιοχή προς παροχή συνδρομής μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το ''ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ'' αφού εντοπίστηκε, στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια στην Ιχθυόσκαλα Πάτρας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 78χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ''COSTA DIADEMA'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 65 ν.μ. δυτικά Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 78χρονο και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Αγίου Νικολάου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό και συνεπιβάτιδα δύο 17χρονες αλλοδαπές, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 50χρονο.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός των δύο 17χρονων, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ η μία εκ των δύο διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.

*****

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερείτο σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 36χρονου σε βάση δεδομένων, υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-02χρονης, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-47χρονης, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα ν. Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν. Ραφήνας 73,

-74χρονης, από τον λιμένα ν. Καλάμου στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν. Λ. 313 και

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες