Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στα Κύθηρα - Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κύθνο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, την 16-10-21, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ "AS ROSALIA" σημαίας Πορτογαλίας, με 17μελες πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή στενού Ελαφονήσου - θάλασσας Κυθήρων.

Για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ "LYBOUSSAKIS CHIOS" Ν.Π. 12644 και κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες της 18/10/21, στο αγκυροβόλιο Πειραιά.

Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης από αναγνωρισμένο οργανισμό.
*****

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κύθνου και Σύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''SOULMATE'' Ν.Π. 12043, με επτά επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λουτρών ν. Κύθνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Α/Κ σκάφος ''ΝΙΚΟΣ'' Ν.Π. 5262, όπου εντόπισε το Ι/Φ και στην συνέχεια το αποκόλλησε και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Λουτρών ν. Κύθνου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την Λιμενική Αρχή Κύθνου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****
Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μια 20χρονη ημεδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στο ύψος της πλατείας Σαπφούς, από τα στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 11χρονου, από τον Όρμο Πεύκου ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ '"ALWAYS SUMMER'' Ν. Π. 7126,
  • 60χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  • 85χρονης και 27χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και
  • 38χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης προς τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..