Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι – Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Φ/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” σημαίας Μάλτας, με 13 μέλη πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Καρπάθου.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ” Ν.Ρ. 42, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ πλοίο βορειοανατολικά Ρόδου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους ''HAYAT'', σημαίας Αυστρίας, εντός της λιμενολεκάνης Μεσολογγίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π - Α/Κ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Χ. 1217, διαπιστώνοντας ότι το ανωτέρω σκάφος είχε προσαράξει στην εν λόγω περιοχή, ενώ οι τρεις (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες, ήταν καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το εν λόγω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με την συνδρομή του ως άνω Α/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Μεσολογγίου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''HAYAT'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο επιθεωρητή.


*****

Στη σύλληψη ενός 31χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του νόμου 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του κεντρικού λιμένα Καβάλας, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να κατέχει, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον συσκευασία συνολικού μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (2,2γρ.), μία νάιλον συσκευασία με καπνό εμποτισμένο με έλαιο κάνναβης μικτού βάρους τριάντα έξι γραμμαρίων (36γρ.) και ένα (01) γυάλινο βαζάκι με υπολείμματα ελαίου κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.


*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 22χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης , από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 17χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες