Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στην Καβάλα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής χελώνας

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ “YULIA” σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε άφορτο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θάσου, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ ΧΡΗΣΤΟΣ LI” Ν.Π. 12581 προς παροχή συνδρομής ρυμούλκησης στο εν λόγω Φ/Γ, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο αγκυροβόλιο του εμπορικού λιμένα Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “YULIA” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στην πλατεία ''ΣΑΠΦΟΥΣ'', από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.Τ. 25

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745

*****

Μία χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από την Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας, στη θαλάσσια περιοχή Πολυβολεία Νέας Ηράκλειας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες