Ακυβερνησία ΙΦ-ΚΑΤ σκάφους στο Πορτοχέλι - Τραυματισμός επιβάτιδος ΕΓ-ΤΡ πλοίου στη Ζάκυνθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου και Πορτοχελίου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ-ΚΑΤ “STELLAR” σημαίας Γερμανίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κοιλάδας Αργολικού Κόλπου.

Στο σημείο έσπευσε το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ” Σ.Ν. 419 Α', με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου το “STELLAR” εντοπίστηκε, ενώ στη συνέχεια προσδέθηκε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Κοιλάδας Ερμιονίδας. Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους μετεπιβιβάστηκαν στο Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ” και μεταφέρθηκαν στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για τραυματισμό 48χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Τ/Ρ "ΣΙΡΟΚΟΣ" Ν.Ζ. 75, κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου εντός του κόλπου Λαγανά ν. Ζακύνθου.

Άμεσα, στην ανωτέρω προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη πληρώματος του εν λόγω πλοίου. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Αγίου Σώστη Λαγανά ν. Ζακύνθου, η ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.


*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της Νέας Παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με 27χρονο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα και συγκεκριμένα στην δεξιά πόρτα του, την οποία είχε ανοίξει ο συνοδηγός του οχήματος.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ '''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.N. 64, 24χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή “ΤΣΑΜΑΚΙΑ” Μυτιλήνης.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικές εικόνες