Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφος στο Φισκάρδο – Θάνατοι ημεδαπών στην Κέρκυρα και στην Ερμιόνη - Εντοπισμός όπλου στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλονιάς και Φισκάρδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''EUGENIA VII'' σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή εισόδου ν. Φισκάρδου Κεφαλονιάς , με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε το σκάφος «ΘΑΛΑΣΣΑ» Τ.Α. 78, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και το Ρ/Κ «ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΧΙΟΣ» Ν.Π. 12644. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το «ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΧΙΟΣ» με ασφάλεια, όπου κατέπλευσε βραδινές ώρες σήμερα στο λιμένα Κατάκολου.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “Ν.Α.Ο.Κ. -ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ” Κέρκυρας, 66χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ” Δ. Ερμιονίδος, 30χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Ερμιόνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου -Καλαμάτας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για εντοπισμό όπλου , τύπου πιστολιού με γεμιστήρα, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΟΥΡΝΩΝΤΑΣ» βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, σε βάθος τριών (03) μέτρων και σε απόσταση περίπου είκοσι (20) μέτρων από την ακτή .

Τα ανωτέρω αντικείμενα εντοπίστηκαν στον πυθμένα της θάλασσας, από ιδιώτη και παραδόθηκαν σε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σίκινου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 65χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην περιοχή παραλίας Θυμαριού Παλαιάς Φώκαιας .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.