Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Λέρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κιάτο – Διακομιδές ασθενών

ΛΕΡΟΣ
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Γαλλίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Λέρου με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και μετεπιβίβασε τους επιβάτες του, ενώ στην περιοχή κατέπλευσε το Α/Κ σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ στη μαρίνα «ΛΑΚΚΙ» Λέρου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατά δήλωση του κυβερνήτη του παρουσιάστηκε πυρκαγιά στο χώρο του μηχανοστασίου, η οποία κατασβέστηκε με ιδία μέσα.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Κιάτου, επί της συμβολή των οδών Καλογεροπούλου και Λυκούργου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 62χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 45χρονη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 45χρονης.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Κιάτου και στη συνέχεια προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-91χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53 .

Σχετικές εικόνες