Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Αγίου Γεωργίου - Τραυματισμός ναυτικού σε ΕΓ-ΟΓ στην Πάτρα

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ  (2)
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "ΠΑΣΙΘΕΑ'' Ν.Π. 12666, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έναν 62χρονο και μια 62χρονη, στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Αγίου Γεωργίου.

Στην περιοχή έσπευσε το ρυμουλκό “CHRISTOS XLI” σημαίας Παναμά, όπου εντόπισε το "ΠΑΣΙΘΕΑ” καθώς και το Τ/Χ “ΣΗ ΣΟΣ Ι” Τ.Λ. 352. Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο ρυμουλκό και μετέπειτα στο ταχύπλοο με σκοπό να μεταφερθούν στο λιμένα Λαυρίου. Εν συνεχεία, η 62χρονη παρελήφθη από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Κοτρωνίου και μετέπειτα διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, ενώ ο 62χρονος εκ νέου επιβιβάστηκε στο Ι/Φ σκάφος μαζί με δυο ιστιοπλόους, το οποίο πλέει σε ασφαλή τομέα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από το ναυτιλιακό πρακτορείο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''EUROPA PALACE'' σημαίας Ιταλίας, για τον τραυματισμό του 33χρονου Α' Μηχανικού.

Ο 33χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σχετικές εικόνες