Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Πάτρα - Κράτηση πλοίου στην Κάρυστο

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''DRAGON FLY 1'' σημαίας Μάλτας, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή νότια Ακρωτηρίου Μαλέα, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Φ/Γ -Λάντζα "ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Μ" Ν.Ν. 07. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το "ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Μ", με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στον όρμο "ΒΑΤΙΚΑ".

Ακολούθως, το ''DRAGON FLY 1'', με τη συνδρομή του Ε/Γ-Λάντζα "ΜΑΧΗ" Ν.Ν.11 κατέπλευσε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ ''ΣΕΛΑΝΤΟΝ ΙΙ'' Ν.Π. 10466, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Μακρονήσου, με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη το Τ/Χ "SEASOS I" Τ.Λ.325, το οποίο εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και το ρυμούλκησε στον λιμένα Λαυρίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΕΛΑΝΤΟΝ ΙΙ'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης της βλάβης.
*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών και του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και πλήρωμα X-RAY/ Γρ. Ασφάλειας Επιτελικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, ο 31χρονος εντοπίστηκε ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τρακτορας/επικαθήμενο-ψυγείο) να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους σε αυτοσχέδια κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

*****

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο M/V ''HODZI'' σημαίας Παναμά στον λιμένα Καρύστου, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.