Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σέριφο - Θάνατος αλλοδαπού στην Κεφαλονιά – Διακομιδές ασθενών

5
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Μήλου, Κιμώλου, Σίφνου και Σερίφου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία, λόγω απώλειας πηδαλίου, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γαλλίας, με δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες (υπήκοοι Γαλλίας), στην θαλάσσια περιοχή 12,9 ν.μ. νοτιοδυτικά της Σερίφου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος “SEA SOS” Τ.Λ. 325, προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το Τ/Χ με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια με τη συνδρομή του κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι ένας 74χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη βραχώδη περιοχή της παραλίας «ΓΡΑΔΑΚΙΑ». Ο 74χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Χάλκης στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας Ρόδου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗΣ» Ν. Ρόδου 213 και

-38χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες