Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σύμη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύμης, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, του Ι/Φ σκάφους “POLARIS” σημαίας Η.Π.Α., στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά νησίδας Νίμου ν. Σύμης.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με έναν αλλοδαπό (01) επιβαίνοντα, ενώ κινητοποιήθηκε και το Ε/Π-Τ/Χ σκάφος ΣΕΛΕΡΕΝΕ Λ.Σ. 1300, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος με ασφάλεια σε αποβάθρα Πετάλου ν. Σύμης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “POLARIS”μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από αρμόδιο φορέα.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σύμης.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, βραδινές ώρες χθες, εντός νότιου λιμένα Πάτρας, πλησίον της εισόδου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 43χρονο, βρέθηκε στη μέση του οδοστρώματος στο αντίθετο ρεύμα.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός βρισκόταν τραυματισμένος στη μέση του οδοστρώματος, στο αντίθετο ρεύμα, προς τον Γλαύκο και το δίκυκλο πεσμένο πλησίον του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, για την παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Μία αλιευτική παράβαση βεβαιώθηκε σε 34χρονο, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζέας, στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής, διότι ο ανωτέρω εντοπίστηκε να έχει διενεργήσει υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία τετρακοσίων τριάντα (430) ατόμων αχινών, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι είκοσι άτομα αλιεύματος ανά ημέρα για την ερασιτεχνική αλιεία. Η πλεονάζουσα ποσότητα αλιευμάτων επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-91χρονης, από τον λιμένα Κουφονησίου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-83χρονης, από τον λιμένα Τήνου στον λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-