Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Θεσσαλονίκη - Αποβίβαση ασθενούς από πλοίο ξένης σημαίας στην Πύλο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''BENEDETTO'' Ελληνικής σημαίας, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων, με 09 επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. δυτικά της Επανωμής στο Θερμαϊκό κόλπο, ζητώντας συνδρομή.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα αλιευτικό σκάφος.

Το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Μηχανιώνας από το αλιευτικό σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού προσέδεσε σε αυτό με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BENEDETTO'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πύλου από το ναυτικό πρακτορείο του M/Y ''HALO'' σημαίας νήσων Κέιμαν για τραυματισμό 23χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος. Το πλοίο προσέγγισε τον λιμένα Πύλου και αποβίβασε τον 23χρονο με Ε/Γ-Λάντζα και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο ναυτικός διαγνώστηκε με κάκωση αντιβραχιώνιων και τοποθετήθηκε γύψος.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 44, 45 και 26 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΦΕΛΗ” Ν.Θ. 43, 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.