Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ιεράπετρα - Απαγόρευση απόπλου ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Κέρκυρα - Τραυματισμός γυναίκας στο Μάτι Αττικής - Σύλληψη αλλοδαπού οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Σύρο

Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σητείας και Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ “BARDUNA” σημαίας Η.Π.Α., λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίου, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Π.11939. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ πλοίο στο αλιευτικό καταφύγιο Αθερινόλακκου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BARDUNA”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον Κυβερνήτη του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής “EMERALD BAY” σημαίας Ντελαγουέρ, ότι προ δυο εβδομάδων περίπου είχε επικαθήσει σε αμμώδη αβαθή και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, όπου ανελκύστηκε για έλεγχο και επισκευή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EMERALD BAY”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, για περιστατικό τραυματισμού 51χρονης αλλοδαπής, σε παραλία της περιοχής “ΜΑΤΙ” Ν. Μάκρης.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω, στην προσπάθειά της να κατέλθει προς την παραλία μέσω σκαλιών, έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση.

Η 51χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” για παροχή ιατρικής περίθαλψης..
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες χθες, στην χερσαία ζώνη λιμένα ν. Σύρου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.